Krediet verzekering facturen

Wanneer je je facturen door ons laat factoren is dit altijd inclusief een kredietverzekering, deze combinatie wordt ook wel full-service factoring genoemd.

Wat is een krediet verzekering?

Met een kredietverzekering ben je gedekt tegen wanbetaling van je opdrachtgever, bijvoorbeeld bij een faillissement. De vorderingen die je aan ons overdraagt zijn dus altijd verzekerd, met andere woorden: het gevaar dat je klant ons niet betaalt is uiteindelijk ons risico. Dit risico wordt ook wel ‘debiteurenrisico’ genoemd.

Krediet waardigheid en onderzoek

Voordat wij je factuur en het debiteurenrisico overnemen doen wij grondig onderzoek naar je klant. Maak je geen zorgen, je klant merkt hier niets van, wij gebruiken hier openbare bronnen voor en informatie van kredietbeoordelaars. Zo stellen wij de kredietwaardigheid vast en het mogelijke risico op wanbetaling. Dit bepaalt samen met andere elementen (onder andere de branche, betalingstermijn en betaalgedrag van je klant) het factorpercentage. Dit is het percentage van je factuur dat je ons betaalt voor onze diensten.

All-in percentage factoring

Het factorpercentage dat wij aanbieden is een all-in percentage, dus inclusief:

  1. Betaling binnen 24 uur van je factuur;
  2. Volledige (100%) betaling van je vordering;
  3. Kredietverzekering en debiteurenrisico;
  4. Professioneel debiteurenbeheer.

Een zakelijk, professioneel contact met je klant (indien nodig) en met jou als ondernemer is uiteraard ook inbegrepen!

Vergelijking tussen factor bedrijven

Wanneer je aanbieders van factoring vergelijkt, kijk dan goed wat wel en niet is inbegrepen in het percentage dat wordt gerekend. Wordt er geschermd met ‘vanaf 1 % kosten’, ‘0,1% per dag’ of andere percentages die ’te mooi om waar te zijn’ lijken? Dan is dat meestal ook zo, vaak zijn er opslagen na een bepaalde betalingstermijn, krijg je niet volledig uitbetaald of is de kredietverzekering niet inbegrepen maar optioneel.

Meer weten?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.