Hoe vraag je factoring aan

Het aanvragen van factoring is eenvoudig en laagdrempelig bij The Factor Company. Je kunt eerst ons vragenformulier gebruiken om je vragen over factoring te stellen. Een van onze factorspecialisten neemt dan contact met je op om jouw situatie te bespreken of om je via email te antwoorden.

Daarnaast kunt je direct vrijblijvend een offerte-aanvraag doen: op basis van jouw gegevens, de gegevens van je klant en de hoogte van je facturen krijg je binnen een werkdag een factoraanbod per email toegestuurd. Je weet dan direct of factoring mogelijk is en wat de kosten zijn.

Maak je geen zorgen: 100% discretie gewaarborgd, je klant merkt niets van deze aanvraag, we nemen ook geen contact op met je klant.

FACTORING IN 4 STAPPEN

1. Offerte aanvragen

Vul ons offerteformulier in met jouw gegevens, je factuurbedrag, de betalingstermijn van je factuur en de gegevens van je klant. Wij checken je klant op kredietwaardigheid (die merkt daar uiteraard niets van). Bij een positief oordeel ontvang je een offerte van ons.

2. Contract tekenen

Ben je akkoord met de offerte? Dan hebben we een aantal gegevens en documenten van je nodig om een factorovereenkomst op te stellen. Je licht zelf je klant in en bent klaar om je eerste facturen te laten factoren!

3. Factuur indienen

Je kunt nu eenvoudig je factuur – met je eigen logo en opmaak – per email opsturen naar je klant zoals je gewend bent en vragen om een akkoord. Zodra we dit akkoord hebben betalen we je factuur uit, vaak nog op dezelfde dag.

4. En door!

Geen zorgen meer over je factuur: deze is door ons verzekerd tegen faillissement, wij wachten tot je klant ons betaalt en doen het debiteurenbeheer. In alle gevallen professioneel, op de achtergrond en met respect voor jouw klantrelatie!

Offerte aanvraag voor factoring

Met ons offerte-formulier weet je snel of factoring mogelijk is voor jouw bedrijf en je debiteur en wat de kosten zijn. Om dit te bepalen doen we onder meer een credit-check en raadplegen we andere bronnen. Uiteraard zonder dat je klant hiervan op de hoogte is.

Vervolgens krijg je een uitgewerkt aanbod per email met daarin de eenmalige kosten, hoogte van de factorfee en eventuele andere voorwaarden.

Door een simpele reply op deze email kun je instemmen met het aanbod en krijg je verdere informatie over je aanvraag.

Factorovereenkomst

Wanneer we je facturen gaan factoren sluiten we een overeenkomst af waarin alle kosten, voorwaarden en regelingen worden vastgelegd: de factor overeenkomst. Deze overeenkomst bevat tevens de van toepassing zijnde kredietlimiet: het bedrag dat maximaal gefactored kan worden en het percentage van dit bedrag dat verzekerd is (kredietverzekering).

Om de factorovereenkomst af te sluiten hebben we een kopie nodig van een geldig legitimatiebewijs, recente Kamer van Koophandel inschrijving en een scan van je bankpas.

Wanneer je facturen aan verschillende debiteuren wilt factoren sluiten we een raamovereenkomst af. Hiermee kunnen we iedere nieuwe aanvraag voor factoring administratief snel afhandelen en regelen.

Onze overeenkomsten zijn vrij opzegbaar, je zit niet voor lange tijd ‘vast’ aan ons en kunt dus zelf beslissen hoe lang je wilt factoren.

Toestemming voor factoring en factuur

Om te kunnen starten met factoren hebben we toestemming nodig van je klant. Dit kun je eenvoudig vragen via email met onze standaard tekstsjablonen die we hiervoor beschikbaar hebben. Deze toestemming is nagenoeg nooit een probleem, bijkomend voordeel is dat je klant op de hoogte is van het feit dat je factored. Eventuele administratieve hobbels kunnen zo direct worden glad gestreken.

Je factuur moet op dezelfde wijze (per email) worden goedgekeurd door je klant. Zo weten wij dat deze in goede orde is ontvangen en dat er geleverd is wat op de factuur staat vermeld.

Indien je werkt met urenlijsten, productiebonnen of inkooporders kan dit in overleg ook voldoende zijn als akkoord. Je hoeft dan niet iedere keer je klant lastig te vallen.

Betaling van je factuur

Wanneer je geaccordeerde factuur voor 12 uur bij ons binnen is, wordt deze dezelfde dag nog betaald. Bij de meeste banken is het bedrag dan ook dezelfde dag nog op je rekening bijgeschreven.

Je ontvangt vervolgens iedere maand onze aankoop nota’s voor je (BTW) administratie. Op deze nota’s staan de in rekening gebrachte factorfee’s en eventuele andere kosten vermeld en de netto bedragen die aan je betaald zijn.

Meer weten?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.