Uitleg factoring debiteuren

Uw leverancier of ingehuurde ZZP’er maakt gebruik van factoring door ons bedrijf? Wij leggen u graag hieronder uit wat dit voor u betekent.

Wanneer uw leverancier of ingehuurde ZZP’er zijn facturen door ons laat factoren worden deze juridisch volledig ons eigendom doordat wij American Factoring aanbieden. Daarmee krijgt u met ons een ‘debiteur-crediteur’ relatie. De gefactorde factuur wordt echter wel uit naam van uw leverancier gestuurd en uw leverancier blijft ook verantwoordelijk voor het geleverde/ gepresteerde.

Wij beperken het daadwerkelijke contact met u zoveel mogelijk. Hieronder kunt u lezen wanneer en hoe wij bij u in beeld komen.

Toestemming voor factoring

Wij hebben van ieder bedrijf waaraan facturen zijn gericht die door ons worden gefactored, eenmalig toestemming nodig. Deze toestemming wordt door uw leverancier in de meeste gevallen per mail aangevraagd, met ons in de cc-adresregel. Wanneer u op deze mail reageert met ‘antwoord aan allen’ (reply to all) en daarin vermeld dat u akkoord bent, is dat voor ons voldoende.

Goedkeuring van facturen

Wanneer uw leverancier facturen gaat indienen, hebben wij toestemming nodig voor deze facturen. Deze goedkeuring ontvangen wij tevens van u bij voorkeur per mail.

Indien de facturen van uw leverancier reeds voorzien zijn van een afleverbon, een getekende urenlijst of andere bijlage die door u wordt verstrekt en waaruit de hoogte van het factuurbedrag blijkt, kan dit in overleg met ons ook voldoende zijn als blijk van goedkeuring.

Debiteurenbeheer

Wij kunnen contact met u hebben als dit uit oogpunt van debiteurenbeheer noodzakelijk is. Betaalt u binnen de afgesproken betalingstermijn dan is dit uiteraard niet nodig.

Maakt u zich geen zorgen: wij versturen geen aanmaning op de eerste dag dat de betaaltermijn is verstreken en zullen u nooit agressief en onprofessioneel benaderen. Wij zullen eerst altijd telefonisch contact hebben wanneer een factuur niet binnen de afgesproken termijn is betaald.

Tot slot

Uw leverancier blijft het eerste aanspreekpunt als u vragen of opmerkingen heeft over de geleverde diensten en/of producten of over de factuur zelf. U kunt dit rechtstreeks met hem of haar afhandelen.

Meer weten?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.