Wat is factoring?

Factoring is een ultra flexibele en snelle vorm van financiering. Door je eigen facturen aan ons te verkopen krijg je direct de beschikking over je geld en vergroot je je werkkapitaal.

Hierdoor kun je sneller groeien, de rekeningen van je leveranciers voldoen of gewoon extra cash beschikbaar hebben wanneer je dat wilt.

The Factor Company:

  • Betaalt jou direct uit;
  • Verzekert je factuur tegen faillissement;
  • Doet het debiteurenbeheer.

Zodat jij zorgeloos kunt ondernemen!

FACTORING IN 4 STAPPEN

1. Offerte aanvragen

Vul ons offerteformulier in met jouw gegevens, je factuurbedrag, de betalingstermijn van je factuur en de gegevens van je klant. Wij checken je klant op kredietwaardigheid (die merkt daar uiteraard niets van). Bij een positief oordeel ontvang je een offerte van ons.

2. Contract tekenen

Ben je akkoord met de offerte? Dan hebben we een aantal gegevens en documenten van je nodig om een factorovereenkomst op te stellen. Je licht zelf je klant in en bent klaar om je eerste facturen te laten factoren!

3. Factuur indienen

Je kunt nu eenvoudig je factuur – met je eigen logo en opmaak – per email opsturen naar je klant zoals je gewend bent en vragen om een akkoord. Zodra we dit akkoord hebben betalen we je factuur uit, vaak nog op dezelfde dag.

4. En door!

Geen zorgen meer over je factuur: deze is door ons verzekerd tegen faillissement, wij wachten tot je klant ons betaalt en doen het debiteurenbeheer. In alle gevallen professioneel, op de achtergrond en met respect voor jouw klantrelatie!

Factor fee

Om je facturen te laten factoren betaal je een vergoeding, de factorfee. Dit is een percentage van je factuurbedrag en ligt bij ons tussen de 3% en 5%. Dit percentage wordt verrekend met het bedrag dat we aan je betalen en is zoals iedere inkoop die je doet een aftrekbare kostenpost. De hoogte van het percentage wordt onder andere bepaald door de kredietwaardigheid van je debiteur en de betalingstermijn.

Lees hier meer over de kosten voor factoring >>

Kredietverzekering

Bij The Factor Company is een kredietverzekering standaard inbegrepen bij factoring, tot 100% van het factuurbedrag. Hiermee ben je direct verzekerd tegen een onverhoopt faillissement van je klant. Sommige factormaatschappijen rekenen hier een extra bedrag of percentage voor, bij ons is dit opgenomen in de factorfee.

Hierdoor heb je extra zekerheid dat je factuur wordt betaald en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele betalingsproblemen bij je opdrachtgever.

Debiteurenbeheer

Wij nemen het volledige debiteurenbeheer voor je uit handen, van herinnering tot aanmaning en eventuele ingebrekestelling. Maak je geen zorgen: onze debiteurenbeheerders zijn professionals die met respect voor jouw klantrelatie handelen. In het geval dat ingrijpende maatregelen nodig zijn om een factuur betaald te krijgen zullen we dit in overleg met jou doen.

Facturen verkopen

Wij bieden American Factoring aan, hierbij verkoop je je factuur of facturen aan ons. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je dienst of product dat je levert. Daarnaast blijf je zelf je facturen maken, met je eigen logo en lay-out. Ook het klantencontact blijft bij jou en jouw bedrijf, wij zijn ‘op de achtergrond’ aanwezig.

Met onze vorm van factoring is het mogelijk om 1 factuur, enkele of al je facturen bij ons aan te bieden. Ook kun je kiezen om 1 debiteur of enkele debiteuren te factoren. Precies zoals jij het wilt en nodig is voor de door jou gewenste liquiditeit.

Ook onze factorovereenkomst biedt maximale flexibiliteit: vrij opzegbaar, zonder minimale omzetvereiste en met factoringmomenten wanneer je dat wenst en nodig is.

Betrokken partijen bij factoring

Bij deze financieringsvorm zijn drie partijen te onderscheiden:

De aanvrager van factoring: sluit een overeenkomst met de factormaatschappij en betaalt voor de factoring;
De factormaatschappij: biedt factoring aan, koopt de factuur over en verzorgt het debiteurenbeheer;
De klant van de aanvrager ofwel de debiteur: betaalt de factuur aan de factormaatschappij.

In de praktijk is er geen contact nodig tussen ons als factorbedrijf en je debiteur, of dit moet uit hoofde van debiteurenbeheer noodzakelijk zijn.

Je moet als aanvrager van factoring wel je klant inlichten over het feit dat je facturen gefactored zijn en dit op je facturen vermelden. Tevens blijf je zelf ten alle tijde verantwoordelijk voor de geleverde prestatie of producten en daarmee ook het aanspreekpunt voor je eigen klant.

Meer weten?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.