Wat kost factoring?

De kosten voor factoring worden berekend als percentage van je factuurbedrag, de zogenaamde factorfee. Wij werken altijd met een ‘all-in’ percentage waar alle kosten in verrekend zitten, dus inclusief:

Factormaatschappijen vergelijken

Wanneer je de kosten van verschillende factormaatschappijen gaat vergelijken moet je goed rekening houden met wat wel/ niet in de factorfee zit inbegrepen.

Sommige aanbieders rekenen een laag percentage, waarbij je los bijbetaald voor een kredietverzekering of overschrijding van de betalingstermijn. Hierdoor ben je uiteindelijk vaak duurder uit en weet je vooraf niet precies wat je kwijt bent aan factoring.

Doordat wij geen extra kosten per factuur, abonnementsgeld  of onverwachte opslagen rekenen, weet je wel vooraf precies waar je aan toe bent, kun je daarop begroten en word je niet geconfronteerd met kosten achteraf.

Hoogte van de factorfee

De door ons gehanteerde factorfee is altijd all-in en onder andere afhankelijk van de kredietwaardigheid en betalingstermijn van jouw opdrachtgever en varieert tussen de 3% en 5%.

Bij het afsluiten van de factorovereenkomst betaal je daarnaast een eenmalige vergoeding voor acceptie- en administratiekosten.

We kijken ook naar jouw bedrijf, cijfers en kredietwaardigheid, maar dit weegt minder zwaar mee. Zo is bij ons factoring voor startende bedrijven ook goed mogelijk.

Aftrek kosten factoring

Over de factorfee betaal je BTW (zoals bij alle inkoopkosten), deze kun je terugvragen wanneer je BTW aangifte doet. De fee is daarnaast volledig aftrekbaar als bedrijfskosten. Je ontvangt voor iedere gefactorde factuur een nota van ons met de in rekening gebrachte factorkosten en het betaalschema.

Meer weten?

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.